Kulturhavn Gilleleje A/S og Gribskov Kommune holdt tirsdag den 17. marts pressemøde i anledning af, at aftalegrundlaget for det kommende Kulturhuset Gilleleje er faldet på plads. 

På pressemødet deltog på vegne af Kulturhavn Gilleleje formand Lis Hansen, direktør Lars Corfitzen og projektudvikler Michael Nyboe. På vegne af Gribskov Kommune deltog borgmester Kim Valentin og kommunaldirektør Holger Spangsberg Kristiansen. 

 Kulturhuset Gilleleje har været i en længere proces for skabelsen af det helt rigtige kulturhus - en række af byens foreninger og lokale ildsjæle har siden 2013 deltaget i processen med af skabe byens hus sammen med projektets rådgivere, Kulturhavn Gillelejes ledelse samt Gribskov Kommunes politikere og administration.

  Mødet fandt sted i FDB Møblers nye forretning i Kulturhavnen, der slår dørene op d. 21. marts kl. 11.00.  

 Dette arbejde har resulteret i ét stort kulturhus på ca. 2.750 m2 indeholdende bibliotek, museum, biografsale, musik- og teaterscene, bistro, galleri samt Kulturbroen over kanalen til at forbinde Kulturhuset med Snedkeriets mangfoldige kunstværksteder.

 Den videre projektering af Kulturhuset fortsættes nu og næste step bliver kontrahering om udførelsen af byggeriet - en spændende proces, hvor budgettet for alle visionerne skal trykprøves inden igangsætning af byggeriet.

 Kulturhuset forventes igangsat i løbet af sommeren 2015 og med det sportslige mål, at indvielsen bliver til efteråret 2016, hvor lyset sænker sig over Kattegat og hvor Kulturhuset kan lyse den mørke vinter op med film, musik, foreningsliv, kulturelle aktiviteter, bøger og viden - for alle børn, voksne og seniorer i og omkring Gilleleje!